Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008-11-03

A Pál utcai fiúk híres jelenetében a Pásztorok terrorjának ellenállni próbáló Nemecsek kezéből egyszerűen kicsavarják AZ üveggolyókat, hiszen einstand van! Nos, a világ vajmi keveset változott azóta, hiszen Nemecsek-Magyarország most hasonló helyzetbe látszik sodródni. Egy másik metaforával élve talán azt mondhatnánk, hogy a három "v" (valutaalap, verőlegények, védelmi pénz) időszakát éljük. Az egyre gyorsuló ütemben elbalkániasodó, lepusztuló Magyarországon gyakori AZ a jelenet, amikor néhány nem túl bizalomgerjesztő alak társaságában diszkrét úr toppan be egy panzióba vagy üzletbe, és "védelmet" ajánl fel a tulajdonosnak. De hát kitől kellene engem megvédeni? - kérdezi a riadt vállalkozó. Természetesen tőlünk - hangzik a nem túl biztató válasz.

A globális hatalmi struktúra "kényszerítő-hatalmi" egységei, tehát a "verőlegény" szerepét betöltő frankfurti és londoni brókerek először tartottak egy kis "bemutatót" arról, hogy MI történik azokkal, akik nem hajlandók "védelmet" kérni, illetve védelmi pénzt fizetni. A belső ügynökhálózat - a szerepet nálunk a kormánypártok töltik be - ezt szemfényvesztő dramaturgiával igyekezett AZ ország olyan szintű megfélemlítésére használni, amelynek nyomán már láthatólag bármit megtehetnek. Ezzel Magyarország formálisan is megszűnt szuverén ország lenni. Bárki lesz is ezután miniszterelnök, AZ egyetlen feladata, hogy a nem legitim főhatalom diktátumát legjobb tudása szerint "átvezesse" a Magyar társadalomra. A nemzet teljes és feltehetőleg végzetes vereséget szenvedett, fizikai megsemmisülése akár egy évtizeden belül végbemehet. Nincs tehát most már ennek különösebb jelentősége, de, csak AZ "egzotikum" kedvéért, érdemes lenne ismételten összefoglalni, hogy valójában kitől, miért és hogyan szenvedtünk megsemmisítő vereséget; és ez hogyan számolja fel Magyarországot.

A globalizáció, pontosabban a "globalóma", vagyis a rákos burjánzás metaforájaként fennálló önfelélő létmód három intézményi síkon folytatja valamennyi "lokalitás" felszámolását. A multinacionális vállalatok - amelyek ugyan gazdasági képződményeknek látszanak - játsszák el a kényszerítő hatalom szerepét. Ők a rablók, a verőlegények, illetve bankoknak álcázva a rabolt jószágot értékesítő orgazdák. A Nemzetközi Valutaalap, a Világbank, a nagy hitelminősítők játsszák el a figyelmeztető-fegyelmező hatalom szerepét: AZ a feladatuk, hogy tekintélyüknél fogva biztosítsák a kényszerítő hatalmi különítmények (multik) benyomulását és szabad rablását a "liberalizálj, deregulálj, privatizálj" szentháromságának sulykolásával. És végül a globális média a tematizációs erőszak intézményesítésével játssza el a mindent eldöntő-elsöprő univerzális "véleményhatalom" szerepét: hamis értelmezéssel "szabadságnak" állítja be a pusztítást, és "nacionalista, populista, protekcionista" bajkeverőnek azokat, akik még éreznének némi felelősséget a saját "lokalitásukért".

Amit most láttunk, AZ olyan, mint egy oktatófilm: így jár minden engedetlen lokalitás - különösen, ha elitjei ilyen elképesztő felelőtlenséggel hagyják cserben, és válnak a globalitás birodalmának cinikus-gátlástalan kiszolgálóivá. Ezzel rá is csappant a végzetes harapófogó a Magyar társadalom megsemmisítésre ítélt többségére. A harapófogó egyik ágán a munkaerő árát véglegesen rögzítették a hetvenes évek végének a szintjén (a 2009. évi átlagbér reálértéke kevesebb lesz, mint AZ 1978. évié), miközben a munkaerő újratermeléséhez szükséges javak és szolgáltatások árát globális piaci szintre vitték/viszik fel. A Nemzetközi Valutaalap most életbe lépő nyílt és közvetlen diktatúrája immár fesztelenül söpörhet el minden ellenállást, így megnyílik AZ út AZ egészségbiztosítás, AZ oktatás és a tömegközlekedés teljes globaloprivatizálása előtt, felszámolva ezzel AZ utolsó közösségi reprodukciós tereket is.

Az is bebizonyosodni látszik, hogy a kormányzásra aspiráló politikai erők közül egyik sem képes a helyzet értelmezésére. A globális véleményhatalomnak sikerült elérnie azt is, hogy AZ ellenzék legfelső uralmi struktúráiban is meghatározó befolyást gyakorolhasson, és ez rohamos gyorsasággal teszi mind lehetetlenebbé, hogy AZ inkoherens nemzeti radikalizmus "természetes immunreakcióit" artikulálni, sőt egyáltalán ellenőrizni tudják. Ez azért bizonyulhat végzetesnek, mert a gyorsan mélyülő válság nyomán a lassan egy évszázada kezeletlen történelmi elfojtások elemi erővel törhetnek felszínre. Ennek következményei minden képzeletet felülmúlóan pusztítóak lehetnek. Az így végletekig fokozott feszültség akár a közeli jövőben tragédiák megállíthatatlan és visszafordíthatatlan sorozatát indíthatja el.

Bogár László, közgazdász

 

Unokáink is nyögni fogják

 

 

 

 Fényös , fényös villanás...
Molnár V.József előadása
Csíksomlyó "tértisztítása" , avagy ,szövetség a Teremtővel

 

 

 

  Ki a bosszú népe:
 
Annak aki még hisz abban, hogy Amerikát terroristák támadták meg:
 
MEGDÖBBENTŐ, érdemes elgondolkozni... 2001.09.11.WTC
Ha csak fele igaz, már megdöbbentő...
 
Egyes vélemények szerint a 2001. szeptember 11-i terrortámadás alkalmával a WTC tornyokat szándékosan robbantották fel és a repülőgépeket csak ürügyként használták, hogy Bush elnöknek legyen indoka egy világot rengető változásra. Ezen következtetésre számtalan bizonyítékot sorolnak fel:
 
A filmfelvételek
 
A CNN-nek voltak saját irodái a WTC-ben, azonban soha nem jelentette, hogy haltak volna meg a munkatársaik közül a WTC porig rombolt épületeiben.. A CNN olyan gyorsan ott volt az eseményhelyszínén, hogy a második becsapódást már élőben közvetítette. Később bemutattak egy felvételt az első becsapódásról, melyet VÉLETLENÜL egy amatőr készített. Állítólag hallotta a közeledő gép hangját és elkezdett filmezni. A gyanús az a felvételen, hogy a kamera nem a gépet keresi, csak az épületre van állítva, ahol SEMMI nem történik, majd pont azon a ponton csapódik be az első gép ahova a kamera néz.
 
Szokatlanul üres repülőgépek
 
Járat AA 077: 289 hely, 64 utas (a gép 3/4-e üres)
Járat AA 011: 351 hely, 92 utas (a gép majdnem 3/4-e üres)
Járat UA 175: 351 hely, 65 utas (a gép 4/5-e üres)
Járat UA 093: 289 hely, 45 utas (a gép 4/5-e üres)
 
Az American Airlines (AA) és a United Airlines (UA) mindig ilyen kevés utassal repül? Ha egy társaság gépén kevesebb, mint a helyek 50% van eladva, a légitársaságok lemondják az utat, illetve más járataikkal kombinálják, mert nem engedhetik meg maguknak félig teli gépek üzemeltetését. Főleg ebben az esetben, mert az utak különösen hosszúak voltak (Keleti parttól Kaliforniáig). Egyébként pedig normális esetben soha nem történik az meg, hogy egy gép 75-80%-ig üres. Aznap azonban 4 gép is felszállt egyszerre, ilyen kevés utassal!
 
A merénylethez nagy Boeing gépekre volt szükség, teli tankkal, ám relatív kevés utassal, de nem emberségből hanem azért, hogy az utasok nehogy lefegyverezzék az elkövetőket Ez valós veszély volt és be is következett a 4/5-ig üres UA 093-as járaton, ahol az utasok védekeztek s ezáltal a gép idő előtt le is zuhant.
 
Melyik terrorszervezet képes elérni, hogy telitankolt repülők hosszútávú járatként, kevés utassal induljanak annak ellenére, hogy ez a légitársaságnak magas anyagi veszteséggel jár?
 
 
 
 
A merényletek időzítése
 
A terroristák nagyon pontosan tervezik meg merényleteiket és azok időpontját. A WTC tornyokban egy átlagos napon több mint 50.000 ember dolgozott. Ha fanatikus terroristák lettek volna az elkövetők, egy ilyen gondosan kidolgozott merényletet bizonyára nem 9 óra előtt hajtottak volna végre, amikor még kevesen vannak az épületekben, és a felsőbb vezetők sincsenek a helyükön Kezdetben több tízezer áldozatról szóltak a híradások, ám a számok gyorsan csökkentek. A valós áldozatok száma 1200 személy TORNYONKÉNT.
 
Terroristák, akik névtelenek akarnak maradni, de jó széles nyomokat hagynak
 
Egy terrortámadásnál az elkövető terrorszervezet mindig jelentkezik, és kinyilvánítja követeléseit, ill. propagálják elképzeléseiket. Csak a titkosszolgálatok nem tesznek ilyet, ha gyilkosságot vagy terrorakciót követnek el. A szeptember 11-i merényletek után SENKI nem jelentkezett. A tettesek nyilvánvalóan ismeretlenek akartak maradni. Mégis olyan óvatlanok voltak, hogy egy autót hagytak a bostoni repülőtér mellett melyben a Korán egy példánya volt valamint egy arab nyelvű repülési útmutató holott tisztában voltak azzal, hogy soha többet nem térnek oda vissza. Ilyet csak akkor tesz valaki, ha szándékosan hamis nyomokat akar hátrahagyni.
 
Bush reakciói
 
Amikor Bush elnököt egy interjúban arról kérdezték, hogyan érezte magát, amikor a merényletekről hallott, azt mondta először úgy gondolta, hogy ez egy szörnyű \'baleset\' volt amit egy \'borzasztó rossz pilóta \' okozott. Holott köztudottan a New York feletti égen repülési tilalom van érvényben. Az elnöknek ez a személyes magyarázata tehát kissé valószerűtlen. A két becsapódás között Bush elnököt fogadták egy iskolában, ahol egy gyerekcsoport állattörténeteket olvasott fel neki. Kis idő után kapta a hírt, hogy egy második gép is belerepült a másik WTC toronyba. Bush fél órával később már nyilvánosan kijelentette, hogy a támadást iszlám terroristák követték el. Nemcsak az elkövetőket, hanem az őket esetleg bújtató országokat is háborúval fenyegette. Még a legcsekélyebb bizonyíték sem állt senki rendelkezésére az elkövetőket illetően, Bush mégis túl gyorsan tett világpolitikai méretű kijelent!
  seket..
 
Egy összehangolt akció, melyet lehetetlen külföldről koordinálni
 
1 órán belül 4 nagy-hatótávolságú utasszállítógép eltérítése olyan magas szintű komplex szervezést igényel, amit semmilyen terrorcsoport nem képes külföldről létrehozni. Minden biztonsági rendszert ki kellet játszani s mindezt úgy, hogy semelyik ország titkosszolgálata ne szerezzen róla tudomást. Ez gyakorlatilag ma már lehetetlen.
 
Körözött terroristák nevei az utaslistán
 
Pár nappal a támadások után nyilvánosságra hozták az utaslisták alapján azoknak a neveit, akiket terroristaként azonosítottak köztük az FBI által is keresett terroristák neveit, mint Atta, Alomari, stb. Ez azt jelenti, hogy az összes terrorista a SAJÁT NEVÉRE foglalt jegyet a járatokra!? Többet közülük köröztek és senki nem vett észre semmit...
 
Mindkét torony váratlan összeomlása
 
A két torony összeomlását hivatalosan azzal magyarázzák, hogy azok az emeletek, amikbe a gépek becsapódtak, rázuhantak az alattuk lévő emeletekre és ezek tömege okozta a torony összedőlését. Ez a magyarázat nem indokolja, hogy miért zuhant össze alapokig mindkét épület. Erre azt mondják, hogy a felrobbanó kerozintankok megolvasztották az emeleteket tartó acélhornyokat. Ez az acélszerkezet 1300°C-tól olvad meg. Szénhidrogének, mint a kerozin, égés közben maximum 800°C-t érnek el, ezt is optimális égéskörülmények között, azonban egy acél és azbeszt közeg nem nevezhető optimális közegnek. A tűzoltóság szakemberei, akik szakértőnek mondhatók, csak azért mentek föl a tornyokba mert meg voltak arról győződve, hogy nincsenek közvetlen veszélyben. Azóta bebizonyosodott, hogy az első tűzoltócsapatok a 78. emeletig, azaz a becsapódás helyszínéig eljutottak.
 
Egyikőjük sem tudósított 1300°C forróságú tűzről és olvadó acéltartókról, és még statikailag instabil elemekről sem amit az is bizonyít, hogy erősítést kértek.
 
Pár perccel később a torony leomlott! Több túlélő, akik ki tudtak menekülni az épületekből, egymástól függetlenül, élő TV interjúkban számoltak be robbanásokról. Több tűzoltó is hallotta a robbanásokat. A tornyok precízen zuhantak önmagukra csak port és romokat hagyva. Robbantási szakértők szerint a romok helyzetét látva az épületeket robbanóanyag segítségével döntötték romba. Ha nem a repülőgépek becsapódása, hanem ténylegesen robbantások okozták a két torony teljes összeomlását, ennek a nyomai fellelhetőek lennének a romok között. Pontosan ez a vizsgálat maradt el. Valamilyen rendeletre hivatkozva még mielőtt egy vizsgálóbizottság összeállhatott volna, a romokat gyorsan eltakarították.
 
A biztonsági rendszer \'hihetetlen\' meghibásodása a Pentagonnál
 
8.45-kor csapódott az első gép a WTC első tornyába, 9.03-kor a második 9.30-kor Bush már háborúról beszél Amerika ellen. Mégis, 9.47-kor, a világ LEGJOBBAN BIZTOSÍTOTT épületébe, a Pentagonba, melynek saját radar- és rakétarendszere van, belezuhant egy repülőgép... A Pentagon elleni merénylet nem következett be váratlanul. A gép már egy órája letért az első légifolyosóról, és akkor már az egész országban a legmagasabb készültségi fok volt elrendelve. A Pentagonról készült fotókon jól látszik a relatív szűk becsapódási lyuk, holott egy Boeing szárnyfesztávolsága annak kb. a háromszorosa.
 
Máig vita tárgya, hogy találtak-e repülőgéproncsokat a helyszínen. Tényleg egy repülőgép csapódott be a Pentagonba? Vagy esetleg itt is bombákat használtak? Ez megmagyarázná, hogy miért nem látta SENKI a repülőgépet.
 
A Bin Laden \'beismerő\' videó
 
2001 decemberében hirtelen előkerült egy videofelvétel, amit állítólag US-csapatok véletlenül Jalalabad-ban találtak. Egy afgán város poros romjai között az amerikai katonák találnak egy videokazettát. Minden városban, amerre járnak minden videokazettát megnéznek? Nem afgán felirat állt a kazettán, hogy ennyire feltűnt nekik? Esetleg angol nyelvű? Vagy a kazettának egészen más a története?
 
Mindenesetre a kazetta éppen a megfelelő időben került elő, amikor a kezdeti háborús eufória már lecsengőben volt, s így a világ közvéleménye megint felrázódott. Maga a felvétel nagyon sötét és a rajta lévő hangok is igen rosszul hallhatóak. A döntő mondatok elhangzásakor Bin Laden arca nem is látszik a sötétben Bin Laden ismerői szerint nem az ő hangja és beszédstílusa hallható a felvételen. Nagyon valószínűtlen, hogy Bin Laden (aki tagadja, hogy a felvételen ő van) egy videokamera előtt hencegne a merényletekről illetve, hogy menekülő Al-Quaida tagok pont ezt a videofelvételt felejtenék magukkal vinni! Amit állítólag Bin Laden a videón mond az gyakorlatilag lehetetlen: mégpedig, hogy a merényleteket ő és Mohammed Atta szervezték meg Afganisztánból és arab országokból, és hogy a társaik gyakorlatilag a merényletekig nem is tudták mi az akciók célja! Ennek ellenére, előzetes ismeretek nélkül mégis kép!
  esek voltak 2 gépet mérnöki pontossággal nekivinni a WTC tornyoknak, illetve 1 géppel rázuhanni a Pentagonra!
 
Előrelátó pénzügyletek
 
2001. július 26-án Larry Silverstein úr mindkét WTC torony bérleti jogát megszerezte. Ez nagyon előnyös kondíciókkal sikerült neki. Az ingatlanspekuláns Larry Silverstein azonnal 3,55 milliárd dollárra biztosította a WTC komplexumot. 48 nappal a bérleti jogi szerződés megkötése után a WTC-ből nem maradt más, mint egy hegy ócskavas és törmelék.
 
Haszon a tőzsdén
 
Magasrangú amerikai személyiségek a kormány és a CIA köreiből, röviddel szeptember 11. előtt eladták a légitársaságokban lévő részvénycsomagjaikat. Hivatalosan azt közölték, hogy az eladásokat követik, de semmi nem történt és az ügyet többet fel sem említették a médiában.
 
A történelem ismétli önmagát
 
Ugyan ki emlékszik még az Öbölháború előzményeire, ami 1991. január 17-én, a Sivatagi Vihar (Desert Storm) hadművelettel vette kezdetét? Saddam Husszein az Egyesült Államok által szállított biológiai és vegyi fegyverekkel vívott 1980-1988 között brutális háborút, akkori fő ellensége Irán ellen. Ideggázzal bombáztatta Irak északi részét. Az USA, aki akkoriban olyan embereket támogatott, mint Milosevics és Bin Laden, nem tiltakozott a bombázások miatt. Saddam továbbra is az USA kegyeit élvezte. Ez a helyzet akkor változott, amikor 1990 augusztusában az iraki invázió megkezdődött Kuvait ellen. Hirtelen Szaddam Husszein lett a gonosz maga. Bush (senior) elnök azonnali katonai intervenciót követelt Kuvaitban és Irakban.
 
1990. szeptember 11-én beszédet tartott, melyben először beszélt a nyilvánosság előtt az Új világrendről (new world order). Amikor 1990 októberében egy 15 éves kuvaiti kislányt az amerikai kongresszus emberjogi bizottságán meghallgattak, az amerikai lakosság háborús kedve egy csapásra ellángolt. A kislány, \'Nayirah\' arról tudósított, hogy egy kuvaiti kórházban, ahol önkéntes szolgálatot teljesített, látta, ahogy iraki katonák kuvaiti csecsemőket kiszedtek az inkubátorokból, és a földre dobták őket. Bush (sen.) elnök gyakran ismételte ezt a történetet kiemelve, hogy 312 gyerek esett így áldozatául az iraki brutalitásnak.
Röviddel később ismertté vált, hogy engedélyezték a kislánynak is hamis néven valótlanságok kijelentését a kongresszus előtt majd \'Nayirah\'- rólkiderült, hogy a kuvaiti nagykövet lánya. Ez egy azóta már történelmileg is bizonyított hazugsága az USA-hatalomnak, hogy egy számára fontos háborúhoz hozzájusson a CNN támogatásával. Ez az oka annak, hogy szinte SENKI nem tudja mekkora mészárlást végeztek az amerikai erők Irakban. 250.000-en haltak meg a támadások alatt, melyből minimum 150.000 a civil, gyerekek, nők. Fegyvertelen, menekülő embereket mészároltak le tömegesen a levegőből A korábbi US védelmi miniszter Ramsey Clark vádiratot nyújtott be Bush (sen.) elnök ellen háborús bűntett címén, de a vádpontokat elejtették és a médiában is elhallgatták az ügyet. Aki ilyesmire képes, az mindenre képes! Az öbölháború főszereplői a jelenlegi amerikai elnök apja, valamint az akkori védelmi miniszter Richard C!
  heney voltak, aki jelenleg az USA ALELNÖKE!

 

 

Obama: Óriási veszély Amerika és a világ számára
David Duke írása
 
Az amerikaiaknak elegük lett George Bushból. A legújabb közvéleménykutatások szerint tetszési indexe 22 százalékra esett vissza, ami valószínűleg a legalacsonyabb az összes amerikai elnök történetében. Európában, a Közel-Keleten, és a világ többi részében talán George Bush a történelem legutáltabb amerikai elnöke.
 
Ahogy minden ravasz politikai megfigyelő tudja, az amerikai külpolitika teljes egészében olyan zsidó szélsőségeseknek az irányítása alatt áll, akik amerikai diplomáciát és háborút csináltak Izraelben és akik a világot körülvevő legradikálisabb zsidó elemek egy kiterjesztése. A legerőteljesebbek, akik sokkal több pofonnal lobbiznak Washingtonban mint bárki más, az az AIPAC. Oriási médiáik támogatásával és pénzügyi pofonjaik által képesek voltak, hogy üldözzék Izrael Közel-Keletjét és még annak globális céljait (célkitűzéseit) is.
 
Sok amerikai most jött rá, hogy az iraki háborút teljes egészében az izraeliek robbantották ki, Irakot látva Izrael legnagyobb ellenségeként.
 
El tudták érni, hogy elszállítsák Husseint egy olyan amerikai szövetségestől, akit Amerika több milliárd dolláros fegyverkészlettel támogatott, egy ellenségnek. Az Irak iránti amerikai üzleti érdeklődések is károsodtak az izraeli irányítású politikánknak köszönhetően. A médiák még alkalomszerűen el is ismerik, hogy a háború fő hangszerelői Richard Perle és Paul Wolfowitz voltak. Jóval a háború előtt Perle és más zsidó neokonok levelet írtak Benjamin Netanyahunak és az izraeli kormánynak, amelyben háborút javasolnak Irak, Szíria és Irán ellen.
 
A New York Times és a Washington Post szemérmetlenül cionista tulajdonosai és szerkesztői nem azt mondták nekünk, hogy háborút kell kezdenünk izrael érdekében Irak ellen; nem, ők a nagy hazugságot mondták, Saddam feltételezett tömegpusztító fegyvereiről, és hogy ő maga milyen nagy veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve.
Valójában a Neocon irányítása és politikánk feletti ellenőrzése volt az, ami több tízezer amerikai halálát, vagy megcsonkítását okozta Irakban és Afganisztánban,és több trillió dollár végső költségű nyomasztó helyzetet az amerikai embereknek.
 
Ellentmondás nélkül lehetne érvelni amellett, hogy Izrael zsidó rasszistaállamának hosszútávú támogatása az egyetlen tényezője az utobbi fél század egyre gyakoribb terrorcselekményeinek.
 
Mindenki jogosan látja McCaint olyan valakiként, aki folytatni fogja George Bush zsidó Neocon politikáit. De a médiaintézmény gondos volt, lefestette Obamát, mint friss hangot, háború-ellenes jelöltként. Mégis Obama már azt mondta, hogy \"akkor\" ki fogja értékelni a visszavonástervét, megfogadta a csapatok növelését Afganisztánban, és nukleáris megsemmisítéssel fenyegette meg Iránt. Ez háború-ellenes jelölt?
 
Barack Obama elnök szentkedése már elkezdődött. A Guruló Stone Magazine azt mondta, hogy \" (B.Obama) kényszeríti Amerikát hogy felemelkedjen [és] beidézi a természetünk jobb angyalait. \"
 
Valójában, Obama ugyanazt a politikát képviseli mint George Bush és John McChain. Az egyetlen különbség az, hogy ő sokkal veszélyesebb, mert Amerika és a világ nagyon gyanakvó Bushsal és McCainnel szemben, de Obama egy új arcot tesz ugyanazokra az öreg politikákra, amik Amerikát és a világot háborúba és gazdasági armageddonba vezeti. Obama nem úgy néz ki, mint egy neocon, de bekapcsol egy yarmulkét (ha megnyúznak, sem tudom mi az) és épp úgy mint Bush és McCain, letérdel az AIPAC-nek.
 
Legutóbb, amikor a szövetségi választási kampány jelentésébe néztem, azt találtam, hogy Obama legnagyobb támogatója Goldman Sachs, a Wall Street-et megdöntő bűnös pénzügyi cége volt. Obama nem a változás ügynöke, ő a régi ügy képviselője, csak éppen új arccal.
 
Obama egy új arcot ad a neokonoknak, akik az amerikai politikát, külpolitikát és médiákat irányítják, és így sokkal veszélyesebbé teszi őt a világ békéjére, szabadságára és jólétére nézve, mint George Bush és kiválasztott utódja, John McCain.
 
(davidduke.com)

 

 Hozzászólás