Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Feltámadás Hajnala...

2009.04.04

 

 

 

 

 

 

 

2010-03-15 15:21
Óriási tömeg a Fidesz rendezvényén

„Nem engedünk a 48-ból, eleink ezen a napon felállították a polgári szabadság és a nemezti függetlenség mércéjét. Azóta nem adjuk alább” – mondta Orbán Viktor. „Ideje, hogy Magyarország a saját lábára álljon, a saját útját járja, a saját tengelye körül forogjon.” „Elődeink nem a régi kabátot foltozták, hanem újat szabtak, nem menekültek a munka elől, hanem cselekedtek.” „A saját útját választó nemzet előtt hajtunk most fejet.” „A nagyszerű változáshoz az egész nemzet kellett.”

 

 

Április 11-e volt az a nap, amikor kivívták a szabadságot és a polgári demokráciát, „április 11-e tehát a mi napunk” – fogalmazott Kósa Lajos a Fidesz ünnepi rendezvényén. Óriási a tömeg az Attila úton, a Dózsa György-szobor környékén. Sem kordonok, sem biztonsági őrök nem akadályozzák a szabad mozgást.


A hazugnak akkor sem szabad hinni, ha igazat beszél – mondta a budai Dózsa-szobornál a Fidesz kampánynyitó rendezvényén Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. Hozzátette, a magyar forradalom törvényes volt, mert nem gyújtogattak, borítottak fel semmit, a szabadságot, a rendet, a törvényességet védték. Kósa emlékeztetett: Batthyány és kormánya pár hét alatt – március 15-től április 11-ig – lerakta egy új, szabad, törvényes ország alapjait.

Április 11-e volt az a nap, amikor kivívták a szabadságot és a polgári demokráciát, „április 11-e tehát a mi napunk” – fogalmazott a Fidesz alelnöke a nemzeti ünnepen. Kossuthnak – meglátása szerint – könnyebb volt, mert Dembinszkyje volt, és nem Demszkyje.

Tízezrek a téren

Tízezres nagyságrendű tömeg lepi el a Tabán lábánál a Fidesz március 15-i ünnepségének helyszínét. A nagy érdeklődést mi sem jelzi jobban, mint hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél már nem lehet a buszokra felférni a Buda felé közlekedő buszokra, ezért sokan gyalog vágnak neki a hídnak nemzeti zászlókkal, kokárdákkal.

Sokan városuk, településük nevét tartalmazó táblákal hoztak, így látható „Kiskunfélegyháza”, „Keszthely”, „Nyírlugos” és „Erdőkertes” feliratú tábla is. Az Erzsébet hídtól tömött sorokban hömpölyög a tömeg, a Szarvas tértől a buszok és a villamosok sem közlekednek.

DEMSZKYT EZREK FÜTYÜLTÉK KI

Ordító a különbség a Demszky-rendezvényhez képest: az emberek szabadon közlekedhetnek, nincsenek kordonok, sem biztonsági őrök. A színpad két oldalán két nemzeti színű zászló látható, középen pedig a Fidesz „Itt az idő” kampányfelirata. 

BAJNAIT  IS KIFÜTYÜLTÉK

Kibeszélő   http://www.echotv.hu/20100316_kibeszelo.html

 

 -------------------------------------------------------------

 

 

Magyar Szent Korona működési rendszere

 

 

Az utolsó óra...

 

 

Bogár László közgazdász

 

 

Öngyilkos civilizació

 

 

2009-03-15 - Orbán Viktor március 15-ei beszéde

 

 

Pap Gábor

 

 

 

 

Hozzászólás