Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem ZÖLDültem Meg!

2009.06.13

 

 

  Home -Otthonumk, a Föld.

 

 

 

 

 

 

 .

 

 A jövő, ami nincs is? - Zöld övezet (videó)

Válság, fenntartható fejlődés és a jövő, ami nincs is? Fenntartható fejlődés vagy fenntarthatatlan fogyasztás? Meddig lehet a jövő teljesítményéből, hitelekkel biztosítani a jelen fogyasztását? Mit jelent a fenntartható fejlődés fogalma? Azt kell-e fenntartani, ami most van, vagy valami egészen mást? Meddig élhetünk vissza a környezettel, és mikor mondhatjuk ki, hogy feléltük a jövőnket? Igaz-e, hogy a gazdasági válság valójában az előszele egy ökológiai válságnak? Igaz-e, hogy a kiút egy drámai és gyökeres életmódváltás lesz? A stúdióban: Láng István akadémikus, Zágoni Miklós klímakutató, Hetesi Zsolt fizikus és Bogár László közgazdász. Fenntartható fejlődés vagy fenntarthatatlan fogyasztás?

Vagy fenntertható élet...

 

 

 

 Lugánói tanulmány (1)
Avagy mit akarnak a globalizáció rejtőzködő urai?

 

 Lugánói tanulmány (2)

 

 

 prof. Kellermayer Miklós.

 

 

 „Amikor az első, anyanyelvén elmondott ima, az első elénekelt dal megérinti a gyermek lelkét, akkor a gyermek is beágyazódik a nemzetbe. Tört családba, meggyötört nemzetbe azonban nem lehet beágyazódni. Magyarország most az intenzív osztályon van, s arra várunk, hogy meggyógyuljon, felerősödjön...”

Amivel nehezen értek egyet - és szinte csak azaz - , hogy az emberiség létszámát fee lehet tartani ezen a létszámon. A foszilei energia felhasználás megháromszroza az emberek számát, ha ez elfogy, a biológia közbeszól és vissza fog térni népességünk egy mérsékelt szintre.

 

 

  Jó, hogy még vannak ilyen emberek!

 

 

 

 

Itt egy nagyon érdekes előadás:

 

 Ez előző 4 milliárd évet majd később 'vázlatolom'.....